Ons verhaal

Niet zomaar een pizza catering bedrijf

We schrijven het jaar 2016

Hannes, de oprichter van Stoof, studeert af als master in de bewegingswetenschappen aan het Sportkot te Leuven en begint te werken als psychomotorisch therapeut in het Universitair Psychiatrisch Centrum van de KULeuven.

Boeiend, dat zeker wel, maar misschien toch niet fysiek genoeg om al die energie te counteren…

Waar de passie begon

Als student werkte Hannes als pizzabakker in de keuken van een wereldrestaurant met vestigingen te Aarschot en Heist-op-den-Berg. Hij leerde er de kneepjes van het vak en was meteen verkocht.

Artisanale pizza's bakken met top ingrediënten en die dan nog eens kunnen opdienen met een brede glimlach is het beste dat er is!

Het eerste busje

Na 2 jaar gewerkt te hebben als therapeut besloot Hannes dan ook om zich een tweedehands busje aan te schaffen. 

Een pizzaoven had hij al en dus vat hij het plan op om op pad te gaan en vrienden en familie gelukkig te maken met wat pizzageluk.

Ludo de padre familias 

Ondertussen is Ludo, de padre familias van de Stoof-familie op brugpensioen. Ludo is steeds erg geboeid geweest door alles wat met horeca te maken heeft en vader en zoon beslissen dan ook om dit avontuur samen aan te gaan.

Wat gestart was als ludieke hobby groeit al snel uit tot een enorm succes. In het eerste jaar worden er meteen 100 cateringfeesten afgewerkt en evenveel mensen moeten teleurgesteld worden omdat de agenda vol zit. Onverwacht maar vooral geweldig!

Welkom Robbe en de eerste lichting studenten/flexi jobbers

'Gene paniek', er wordt een tweede busje gekocht en vader en zoon gaan apart op pad vergezeld van een eerste lichting enthousiaste studenten/flexi jobbers.


Eén van die enthousiastelingen is Robbe. Hij is erbij vanaf dag één en zal vanaf dan onmisbaar worden in het Stoof verhaal 

Grote sprong, ongelukkige timing

Na enkele jaren het cateren te hebben gecombineerd met een job als therapeut, wordt er toch besloten om wat minder te gaan werken aan de KULeuven. De pizzazaken gaan goed en dus kan er worden geïnvesteerd in twee prachtige nieuwe busjes. 

We spreken hier over begin 2020. Wat we toen nog niet wisten, is dat er een kleine pandemie op de loer lag waardoor de busjes jammer genoeg op onze eigen oprit dienden te blijven blinken.

De eerste takeaway locatie in Kessel-lo

Wederom, 'gene paniek'! We besluiten om onze woning in Kessel-Lo deels om te toveren tot pizza takeaway-vestiging en zo terug een lach op de buurtbewoners hun gezicht te toveren in deze moeilijke tijden. 

De buurt reageerde enorm positief en steunend en meer en meer kwam de vraag of we het takeaway verhaal niet wilden continueren. Barmhartige Samaritanen als we zijn, konden we dit niet weigeren en zo geschiede.

De eerste permanente takeaway vestiging van pizza Stoof was een feit. Hannes werd uitgezwaaid als therapeut en stortte zich vol op de pizza's!

Tom Martens deelt de pizza passie

Tom is vriend aan huis bij Hannes en peter van zijn eerste kind. 

Als voormalig district manager van de betere supermarktketen had Tom de nodige management-ervaring opgedaan en het kriebelde om hier iets meer mee te doen. Bovendien genoten Hannes en Tom samen hun pizza-opleiding tijdens hun studententijd in Leuven. Dus de pizza passie was nooit ver weg. 

Tom kwam volop meedraaien in Kessel-Lo en binnen no time was hij klaar voor het echte werk. 

Een eigen Stoof-vestiging waar hij met al zijn enthousiasme zijn ding kon doen. Mensen gelukkig maken met lekker eten en hard werken: "kan 'em"

Opening van de tweede takeaway locatie in Herent

Vanwaar dan de keuze voor een tweede takeaway in Herent? Gezonde ambitie, of hoe zegt men dat? ;)

Zeker niet... 'The end'

De Stoof-familie groeit en wellicht zal dit niet onze laatste nieuwe takeaway zijn. Zolang we de kwaliteit kunnen blijven leveren die we zo hoog in het vaandel dragen alsook onze gekende klantvriendelijkheid kunnen blijven garanderen, dan blijven we bakken!

We love you all! Want zonder jullie geen Stoof!

Gewoon goei pizza's met goei ingrediënten! Lekkerrrr!

Dikke zoenen,
Je pizzakapoen,

Hannes - Stoof

STOOFs' aanbod

Takeaway op 2 locaties

Verse, houtgestookte afhaal pizza's beschikbaar in onze takeaway in Kessel-lo en Herent.

STOOF op locatie

Op zoek naar een origineel food concept voor je familiefeest, bedrijfsfeest, bruiloft,...?

Do It Yourself

Ga je graag zelf aan de slag? Huur bij ons een pizza oven en bak zelf je houtgestookte pizza's